Prajitura de ciocolata fara faina

Aceasta prajitura este foarte fina si are un gust intens. Este ideala pentru iubitorii de ciocolata si se poate combina cu aproape orice crema, sos, fructe, pentru a da varietate gustului. Eu am folosit ciocolata amaruie cu portocala confiata, apoi ca sa echilibrez gustul amarui am servit-o cu dulceata de capsuni, frisca aromata cu zahar vanilat, ganash de ciocolata cu lapte si portocale. Enjoy! :)


Ingrediente:

  • 450g de ciocolata amaruie, din care 200g este cu portocala confiata
  • 150g de unt
  • 5 oua
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 450ml frisca lichida
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • o portocala
  • dulceata de capsuni
Cuptorul se preincalzeste la foc mediu (170 de grade).
Ciocolata amaruie se rupe bucatele si se pune la topit pe baie de aburi impreuna cu untul, taiat si el bucatele. Dupa ce intreaga compozitia s-a topit, se lasa putin sa se raceasca, cateva minute.
Intre timp, se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt o tava, cam de 20-25 cm in diametru.
Ouale se separa; albusurile se bat putin si se inglobeaza in ciocolata topita, amestecand pana la omogenizarea completa. Albusurile se bat spuma tare cat sa-si pastreze forma, insa nu mai mult pentru ca prajitura sa nu iasa uscata. 
In final, se inglobeaza spuma de albus in ciocolata, mai intai 1/3 pentru a aera putin compozitia, apoi si restul de spuma, cu ajutorul unei spatuli si cu miscari circulare si prin rasturnare, de jos in sus pentru a pastra aluatul cat mai usor. Acesta se pune in tava pregatita si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Prajitura trebuie sa ramana moale in interior, dar sa se tina si sa fie uscata deasupra.
Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma.
Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi cu 150ml frisca lichida, iar restul de frisca se bate cu zaharul vanilat. Ganasul se intinde pe prajitura, urmat de frisca si portocala taiata feliute. Dulceata se pune alaturi, dupa gustul fiecaruia.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare