Royal Raspberry Cake

Un adevarat festin cu briose, madlene si nu in ultimul rand tort cu zmeura si crema de vanilie. Simplu si elegant. Elementele decorative din ciocolata nu dau gres niciodata: impresioneaza prin originalitate si rafinament.









Tort cu zmeura si vanilie
Ingrediente:
Blat: 4 oua, 200g zahar, esenta de vanilie, 240ml lapte, 50g unt, 280g faina, 1 plic de praf de copt, un praf de sare.
Crema: 3 galbenusuri, 200ml lapte, 6 foi de gelatina, 150ml dulceata de zmeura, 300ml frisca lichida, vanilie, 80g zahar.

Pentru blat, puneti la incalzit laptele cu untul pana se topeste, apoi lasati deoparte sa se raceasca; ouale se bat la viteza mare timp de 4 minute. Se adauga zaharul, apoi se mai bate inca 4-5 minute, dupa care se adauga vanilia si sarea. La viteza mica, se incorporeaza faina si praful de copt. In final se adauga amestecul de lapte si unt si se amesteca usor, pana la omogenizarea completa. Aluatul se imparte in doua tavi de tort tapetate cu hartie de copt si se pun la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc si trec testul scobitorii. Se lasa 10 minute sa se raceasca, apoi se scot din tavi.
Pentru crema, puneti 4 foi de gelatina la hodratat in apa rece. Laptele se pune pe foc mic, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, iar cand laptele da in clocot, se adauga cate putin peste galbenusuri. Compozitia se intoarce pe foc foarte mic si se amesteca in continuu pe fundul vasului pana ce compozitia se ingroasa putin. Se adauga foile de gelatina si se amesteca pana se topesc, apoi compozitia se strecoara si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se hidrateaza si celelalte foi de gelatina si se adauga in dulceata incalzita.
Blaturile se taie pe jumate si se insiropeaza putin cu un sirop din apa si zahar.
Frisca se bate bine si se incorporeaza in sosul de galbenusuri si lapte.
Se asaza in 2 forme de tort detasabile cate un strat de blat, apoi cate 1/4 din crema. Se lasa la frigider 15 minute, apoi se pune cate un strat de dulceata. Se pune iarasi la frigider pana se intareste, apoi se adauga restul de crema si blatul ramas. Se lasa la frigider cel putin 4-5 ore, apoi se scot din forme si se orneaza. Enjoy!





Comentarii

  1. Sunt uimita ! Deisng-ul acestui tort ma da pe spate !Superb !

    http://delightsts.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt uimita ! Deisng-ul acestui tort ma da pe spate !Superb !

    http://delightsts.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare